Blomsterspråket är spännande

Något som jag tycker är riktigt spännande är något som alla borde veta om och det är blomsterspråket. Du kan säga så mycket med blommor och det är perfekt om du är lite blyg. Jag tycker det är bra att kunna så att jag inte råkar ge en bukett blommor som betyder något som jag inte alls står för. Det kan verkligen skapa problem, speciellt om mottagaren kan blomsterspråket. Kan verkligen bli pinsamt!

Jag kände inte till att exempelvis att om du ger bort röda tulpaner, så är det som en kärleksförklaring. Skulle jag ge bort tio blommor så betyder det – ”Vill du gifta dig med mig?” Kan ju vara lite knepigt, särskilt eftersom jag redan är gift. Eller ger du bort tre blommor av någon sort så innebär det – ”När kan vi träffas igen?”

Att ge olika antal blommor har alltså olika betydelser, men sju blommor kan alltid vara bra att veta, som betyder – ”Att jag älskar dig”. Sedan om du vill ge en hint om att du inte riktigt litar på mottagaren av blommorna, då ska du ge sex blommor och det betyder – ”Jag litar inte på det du säger”.

Dessutom gäller det att välja färg med omsorg också. Som till exempel om jag ger blommor med färgerna rött, blått och vitt, då frågar jag mottagaren av blommorna om jag får gifta mig med personen i fråga. Samtidigt gäller det också att tänka på vilken typ av blomma du ger bort. Rosor förknippas med kärlek och det förstår de flesta. Skulle jag få tussilago så är jag givarens första kärlek.

Men det gäller att se upp om du skulle få ljung, som betyder att du är en otacksam person. Så det gäller att ha koll på de blommor jag ger och framför allt de jag får. Jag vill ju inte missa om någon inte gillar mig, men framför allt om jag får en kärleksförklaring!