Förbereda trädgården

Det jag ser fram emot nu är att våren ska komma och se alla växter och blommor vakna till liv ute i trädgården. Att se att det börjar knoppas och växter börjar sticka upp från jorden, är alltid lika fascinerande att vara med om varje vår.

Jag älskar att hålla på att fixa och dona ute i min trädgård. För att få det bästa resultatet nästkommande år, så ser jag alltid till att förbereda min trädgård så att den är beredd för både höst och vinter. Det tjänar jag massor på, genom att växterna verkligen väcks till liv runt vårkanten, istället för att dö ifrån för mig. Visst händer det fortfarande, men inte alls lika ofta. För det är ju ingen som rår på naturen krafter!

Det jag brukar börja med är att se till alla de växter som är känsliga och nyplanterade får en ordentlig höstgödsling. Vilket gör att de klarar av vinter betydligt bättre. Dessutom får sig gräsmatta en dos av höstgödsling, som finns speciellt att köpa. Detta för att gräsmattan ska kunna stå emot svampsjukdomar mycket bättre.

Dessutom så beskär jag några av mina körsbärs- och plommonträd. Jag gallrar alla hallonplantorna ordentligt, för att de ska ge mig massor av bär nästa år. Men något som jag tycker extra kul att göra, är att plantera alla de vårlökar som jag vill ha, så som scilla, påskliljor och tulpaner. Vilket jag inte kan ha för mycket av i min trädgård!

Något som jag har upptäckt är att gräva ner löv i mina rabatter och trädgårdslandet, för jorden blir så mycket bättre då och växter blir extra glada. Dessutom är löven perfekta att använda att lägga runt växter som har känsliga rötter, så att de slipper frysa under vintern. Det är mycket att rensa och köra bort från tomten. Men jag vet att min trädgård kommer att tacka mig kommande år!