Fördelen med att köpa krukodlat

Jag tycker det är jätteroligt att åka iväg till en plantskola för att köpa växter som är krukodlade. För jag kan ju inte så alla de växter som jag vill ha i trädgården och det kostar egentligen inte så mycket. Speciellt om jag köper perenner, eftersom de återkommer år efter år. En växt som är krukodlad har sitt rotsystem oskadat, vilket gör att de överlever en plantering mycket enklare. Dessutom är ju växter som är odlade i krukor sticklingar som plantskolan har tagit från andra växter eller omskolande plantor från frön som de har sått.

Det bästa är att köpa krukodlade växter som är avhärdade, för det gör att jag kan plantera dem direkt när jag kommer hem i mina rabatter eller trädgårdslandet. Då slipper jag hålla på med att flytta krukorna ut och in, i sol, vindskydd och skugga. Vilket jag tycker är lite jobbigt att hålla på med. Därför köper jag alltid krukodlat som redan står ute på plantskolan, för då vet jag att de är avhärdade.

Ytterligare en fördel med växter som är odlade i krukor, är att jag kan köpa dem året runt. Vilket gör att om jag vill ha växter för att komplettera i min rabatt. Dessutom är det prefekt att byta ut de växter som jag har i mina krukor. På våren har jag alltid penséer vid ytterdörren och på terrassen. När de börjar bli hängiga och överblommande, byter jag ut dem med några trevliga och väldoftande sommarblommor istället. Detta gör jag året runt, vilket gör att jag alltid har några växter som blommar, oavsett årstid.

För jag blir alltid lika glad av att se blommor som står i full blom med alla sina färger. Samtidigt som det piffar upp utomhusmiljön på ett fint sätt. Framför allt så är det ett smidigt och enkelt sätt att förnya utomhus, utan att det kostar skjortan!