Problem med mina krukväxter

Jag har alltid tyckt om att pyssla med mina krukväxter, men i vissa fall så dör de, fast jag gör allt i min makt för att växterna ska överleva. Men nu tror jag att jag har hittat de knepen för att ha de bästa förutsättningarna att kunna klara hålla mina telningar vid liv. Utan att vattna för lite eller för den delen vattna för mycket (vilket är inte särskilt troligt).

Ett tag var jag riktig duktig på att vattna mina krukväxter, men jag kom fram till att jag till slut att stackarna fick lida av drunkningsdöden. Vilket inte alls är bra, som du säkert förstår. För jag upptäckte att till sist att jag slentrian vattnade dem, utan att känna efter om de behövde vatten eller inte. Sedan har jag upptäckt att vattnet ska ha samma temperatur som rummet. Därför har jag tagit till vana att fylla på vattenkannan direkt när jag vattnat och låta stå tills det är dags att vattna nästa gång.

I gamla hus med självdrag eller att du har ett fönster öppet, så är det lätt att blommorna blir utsatta för drag. Detta gillar inte växterna, så det gäller att försöka minska på draget och flytta undan krukväxterna när det är dags att öppna fönstret.

Något som inte alls är favorit hos mina växter, är att de verkligen inte tycker om att stå för nära kaminen när jag eldar i den. För om det är jättevarmt, torkar de ut på ett kick. Detta gäller också om elementet är alldeles för varmt. Då hjälper det inte ens att försöka trösta blommorna med vatten, för det hinner dunsta bort innan blommorna hinner suga upp vattnet.

En sak till som jag har kämpat med är ohyra. Detta är så otroligt onödigt. Så därför håller jag utkik på mina krukväxter om det finns tendenser till ohyra, för att kunna behandla det med en gående gång. Detta gäller också när jag köper hem en ny krukväxt, jag kollar alltid så att den är fullt friskt, innan den får flytta hem till mig.